Kranendag Nedsek Rotterdam, zaterdag 22 september

Dit jaar organiseert NedSEK weer een mooie tocht langs interessant kranenerfgoed. En ook dit jaar eveneens een vaartocht, door de tijd en de Rotterdamse havens heen. We starten vanuit de oudere havens om al varende steeds meer in de modernere tijden te komen: een mooi programma, er is volop te genieten en te zien.
Opzet De tocht voert ons eerst langs de Waalhaven om vervolgens via Eemshaven, Merwehaven, Vulcaanhaven (Vlaardingen-Oost) en weer stroomopwaarts om bij de St. Jobshaven uit te komen. Afhankelijk van de tijd bezien we nog één of meer tussenliggende havens. We krijgen zo een indruk van de haven zoals deze in de na-oorlogse tijd is opgebouwd met veel Wipkranen van diverse fabricaten, mobiele havenkanen, losbruggen, drijvende kranen en bokken, en dan is er natuurlijk nog de fabriek van Huisman en daarnaast de dependance van Mammoet. We varen met de rederij Gemini en wel met de Gemini II. Hier is volop plaats aan boord, iedereen is van harte welkom, zegt & mailt het dus voort. 

Programma 09.45 Start/inloop bij café Courzand Heijplaat Rotterdam, met koffie of thee en appelgebak.

10.45 Te voet (of indien nodig per auto) naar de RDM aanlegsteiger voor de Gemini II.

11.00 Vertrek van de Gemini II voor de rondvaart, met aan boord een lunchpakket*. 

14.00 Einde vaartocht met de aankomst in de St. Jobshaven, te voet naar Hotel / Brasserie Stroom voor de napraat en een drankje* met nog de mogelijkheid voor een blik op een gedeelte van een antieke Figee 20 tons loopkraan in de hal van het hotel.

15.30 Einde

De kosten voor deze excursie bedragen €40. Om u op te geven maakt u het bedrag over op de rekening van NedSEK, NL53ABNA0620094222 t.n.v. Nederlandse Stichting Erfgoed Kranen. Meld u zo vroeg mogelijk aan om zeker te zijn van een plaats. Voor informatie: Gerard Jacobs: gjacobs2@wxs.nl, 0653-768896 (secretaris NedSEK).

Tot ziens in Rotterdam!