Opening Pop-Up transportmuseum Nieuw-Vennep, 28-4-2018

Op zaterdag 28 april 2018 is het nieuwe Pop-Up transportmuseum in Haarlem geopend. De ‘Stichting Nederlands Transport Museum’ is een samenwerkingsverband van 11 stichtingen die actief zijn binnen de mobiel erfgoed sector. Een aantal hebben een luchtvaartachtergrond, enkelen zijn actief bezig met het behoud van voertuigen en er is een smalspoorstichting actief (op dit moment zijn er nog geen varend erfgoedorganisaties aangesloten).

Het museum wil verhalen vertellen over transport in Nederland, van de drassige delta 2.000 jaar geleden tot het logistiek knooppunt dat Nederland nu is. Aan alle objecten in de tentoonstelling is wel een verhaal gekoppeld. Van een Romeinse reiswagen uit het jaar nul tot het containervervoer van nu.

De opening wordt o.a. verricht door de tijdelijk teruggekeerde Koning Willem 1, die op een indrukwekkende wijze zijn entree zal maken. Hij zal, als grondlegger van de moderne Nederlandse samenleving, een beschouwend betoog houden over wat hij in gang heeft gezet en dus betekend heeft voor Nederland. De voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, de heer Van Dijk, zal zijn licht laten schijnen over Nederland als transportland nu en dat in de nabije toekomst.

Het museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep, het algemene nummer is 0252-278378 en via de mail zijn wij te bereiken op: info@nederlandstransportmuseum.nl. Het museum zal, voorlopig, alle vakanties en weekenden open gaan van 10:00 tot 17:00 uur. De entree prijs bedraagt 7,50 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen (parkeren is gratis). Bovendien kan iedereen een ritje met een historische bus maken, voor 2,50 euro p.p. Het museum is af te huren voor bijeenkomsten zoals feesten en partijen en bovendien worden historische bussen verhuurd voor excursies en uitjes.

De Stichting Nederlands Transport Museum is overigens niet-gesubsidieerd en bestaat voornamelijk uit vrijwilligers. Iedereen die het leuk vindt een handje te helpen is van harte welkom! Informatie is te vinden op www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum. De website www.nederlandstransportmuseum.nl is nog onder constructie, maar zal snel online gaan.