Fietsexcursie SIEN-N in Groningen

Stichting Industrieel Erfgoed Noord-Nederland

Sien-n excursie zaterdag 12 mei 2018 : excursie per fiets van circa 20 kilometer!

P R O G R A M M A

10.45 Verzamelen bij Herberg De Gouden Karper, Hoofdweg 5 te Winsum (centrum van het dorp). Ontvangst met koffie en iets lekkers en welkomswoord door Pim Witteveen, waarnemend voorzitter van SIEN-N.

11.30 Vertrek per fiets richting Schaphalsterzijl.

12.00 Bezoek aan de waterwerken van Schaphalsterzijl met een toelichting van Tjaard Kuijper, oud-medewerker van het Waterschap en bestuurslid van SIEN-N.

12.30 Vervolg van de fietstocht via Schouwerzijl naar Warfhuizen.

13.00 Bezoek aan de Luchtwachtoren 701 in Warfhuizen. De restauratie van de toren is recent voltooid en nu in het bezit van de Stichting Groninger Landschap. Ook het interieur is aangepakt dus het is mogelijk de toren te beklimmen! Dhr. Dick van den berg van de Stichting Luchtwachttoren 701 zal de historie en restauratie toelichten. De betrokken restauratiearchitect Kor Holstein is mogelijk ook aanwezig. 

14.00   Vertrek per fiets via Mensingeweer langs het prachtige Mensingerweersterloopdiep richting het Winsumerdiep.

14.30-15.00 Aan het Winsumerdiep even buiten Winsum eindigen we op het terras van restaurant ‘De Jongens uit de buurt’ en sluiten we de excursie af met een drankje.

P R A K T I S C H E  I N F O R M A T I E

We gaan er van uit dat iedereen zijn eigen fiets meeneemt of een fiets huurt, bijvoorbeeld op het hoofdstation van Groningen.

Graag aanmelden via de mail vóór woensdag 9 mei 2018:

aletta.bastmeyer@groningen.nl.