Onderzoek toekomst Maas-spoorbrug Maastricht

Het advies- en ingenieursburo WSP is bezig met een onderzoek naar de toekomst van de spoorbrug over de Maas in Maastricht.  De spoorbrug ligt in de buiten gebruik gestelde spoorlijn Maastricht-Lanaken.

WSP organiseert een informatieavond; een avond waarin wij u bijpraten over een onderzoek naar de toekomst van de spoorbrug in Maastricht. Daarnaast kunt u uw reactie geven over deze toekomstplannen. 

De spoorbrug heeft geen functie meer. De Tweede Kamer heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat verzocht om alle mogelijkheden te onderzoeken voordat besluitvorming over de toekomst van de brug plaatsvindt. Advies- en ingenieursbureau WSP werkt in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het rapport ‘Toekomstbeeld Spoorbrug Maastricht’. Het rapport beschrijft de mogelijke toekomst voor de spoorbrug. Daarbij houdt het bureau rekening met verschillende ontwikkelingen in de omgeving van de brug. Voor dit toekomstbeeld hebben ProRail, de gemeente Maastricht, Rijkswaterstaat en Waterschap Limburg inbreng geleverd.   

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk. De mogelijkheden worden op dit moment, schetsmatig, uitgewerkt. We zijn benieuwd naar uw mening over de mogelijke oplossingen. We nodigen u daarom graag uit voor een informatieavond.  

Praktische informatie  

Datum: woensdag 5 april
Tijdstip: 20:00 uur tot 22:00 uur (programma start om 20.15 uur)
Locatie: Van der Valk hotel Maastricht (Nijverheidsweg 35)

Wat kunt u verwachten? 

De informatieavond start met een presentatie over het toekomstbeeld en de verschillende oplossingen waaraan gedacht wordt. Na de presentatie kunt u langs verschillende kraampjes lopen. Daar krijgt u meer informatie over de mogelijke oplossingen. Op dat moment kunt u ook vragen stellen aan projectmedewerkers. Tot slot kunt u uw reactie delen over een of meerdere oplossingsrichtingen.

Aanmelden voor de informatieavond 

Wilt u meedoen aan deze avond? Fijn! We vragen u om u dan vooraf aan te melden via deze aanmeldlink. Wij kijken uit naar uw komst op woensdag 5 april. Mocht u voor die tijd vragen hebben, neem dan contact op via spoorbrugmaas@outlook.com.  


Met vriendelijke groet,

Jette Eshuis  

Projectleider WSP