Nationale Gemalendag , mei 2022

 

 De Nationale Molen- & Gemalendag die door de Nederlandse Gemalen Stichting (NGS) zal zoals altijd gehouden worden op de 2e zaterdag en/of zondag in mei. Vele gemalen zullen meedoen aan deze jaarlijks terugkerende mogelijkheid om een ieder in de gelegenheid te stellen een (of meerdere) mooie gemalen te bezoeken.

Bent u beheerder van een (mooi) gemaal, opent u dan de deuren in dit weekend voor het publiek en geef hen de gelegenheid te genieten van uw parel(tje).

Geeft uw openingstijden ook even door aan de secretaris van de NGS (secretaris@gemalen.nl). Dit wordt dan gepubliceerd op de NGS-site!

 De Vrijwilligersdag zal deze keer gehouden worden  op 10 juni 2022 in het Gronigerland waarbij het 100-jarige gemaal De Waterwolf in Lauwerzijl zal worden bezocht. Het programma wordt momenteel nog nader uitgewerkt. 

 *Deelnemersbijeenkomst NGS in 2022 (met de uitreiking van de gemalenpluim 2022!)

Deze bijeenkomst is nog niet definitief gepland maar zal mogelijk op vrijdag 4 of 11 november 2022 plaats vinden bij  het Waterschap De Brabantse Delta in Breda.

Nadere informatie over het programma volgt uiteraard.

 Het jaarverslag 2021 van de NGS wordt binnenkort besproken in het bestuur en verschijnt daarna op de site (onder: https://www.gemalen.nl/deelnemers_en_donateurs.asp; onder aan de pagina).

 

Met vriendelijke groet,
De Nederlandse Gemalen Stichting
www.gemalen.nl