Bericht

Nominatie voor de NGS-Gemalenpluim 2017

ngs

Oproep tot nominatie voor de NGS-Gemalenpluim 2017

In 2017 zal voor het derde achtereenvolgende jaar de NGS(Nederlandse Gemalen Stichting) Gemalenpluim worden toegekend aan twee gemalen, die in 2016/2017 zijn opgeleverd na een voorbeeldmatige restauratie.

Zoals gebruikelijk gaat één Pluim naar een Waterschap en één naar een gemalenbeherende particuliere organisatie.

Een voorbeeldmatige restauratie moet ruim worden opgevat: variërend van groot onderhoud, aanpassing (in- en/of uitwendig) aan eigentijdse eisen van bemalingtechnologie, duurzaamheid, veiligheid, etc. tot een ingrijpende restauratie. Omvang of ouderdom van het gemaal spelen daarbij geen rol.  Bepalend voor de toekenning is of bij de aanpak recht is gedaan aan de cultuurhistorische waarden van het gemaal.

Alleen eigenaren/beheerders zelf kunnen hun gemaal nomineren voor de gemalenpluim.

De prijs wordt toegekend door het bestuur van de NGS, op voordracht van de NGS

Gemalenpluimjury. De jury bestaat uit Peter Nijhof (algemeen adviseur, voorzitter), Jef Landman (bestuurslid NGS) en Kees Tak (bouwkundig adviseur NGS).

De NGS Gemalenpluim 2017 wordt uitgereikt tijdens de NGS deelnemersvergadering op vrijdagmorgen 10 november te Lelystad, voorafgaand aan de Jubileumstudiedag t.g.v. 30 jaar NGS, na vooroverleg met de prijswinnaars.

Via haar eigen media (website, digitale Nieuwsbrief) en persberichten zal de NGS ruime bekendheid geven aan de prijswinnaars!

Aanmeldingsprocedure

Nominaties voor de NGS Gemalenpluim 2017 gaarne, bij voorkeur vóór 15 augustus, maar uiterlijk 1 september  a.s., mailen naar Carlos Ceelaert, secretaris NGS (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  met een cc naar Peter Nijhof, juryvoorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), met vermelding van tenminste:

* naam, adres, postcode gemaal

* naam, adres en contactpersoon/contactgegevens indienende eigenaar

* in welke periode uitgevoerd en opgeleverd

* nadere documentatie over de restauratie (cultuurhistorisch, bouwkundige en technische documentatie als basis voor de planontwikkeling, foto`s van voor- en na de planuitvoering).

Voor nadere informatie/overleg is Peter Nijhof per mail (zie voorgaand adres) aanspreekbaar.

Het bestuur van de NGS hoopt op een ruim aantal inzendingen!

Met vriendelijke groet, De Nederlandse Gemalen Stichting http://www.gemalen.nl

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn