Bericht

Haarlem wil ''Drostemannetje'' terug in stadsbeeld

naamloos

Haarlem wil zijn Drostemannetje terug. Het beeld van de Franse ontwerper Adolphe Cassandre uit 1931 liet decennialang op het dak van de Droste cacaofabrieken aan het Spaarne zijn lichtgevende figuur over Haarlem schijnen. Hij - ook wel het pastillemannetje genoemd - is een beeldbepalend stadsicoon, een van de oudste neonreclames ter wereld, en is zes meter hoog en weegt tweeduizend kilo. Sinds 2004 ‑bij de sluiting van de inmiddels deels tot woningen herbestemde fabriek‑ staat hij te somberen in een donkere opslag.

Een club Haarlemse initiatiefnemers wil het iconisch mannetje terugbrengen naar zijn oude plek, een vertrouwd gezicht voor hem en voor de stad. Daar is geld voor nodig, en wel zo’n € 50.000 voor herstel en herplaatsing. Met crowdfundingacties willen de initiatiefnemers dit bedrag bijeen brengen, en doet daarvoor een beroep op iedereen die het Drostemannetje en Haarlem een warm hart toedraagt.

Heemschut heeft inmiddels haar steun betuigd aan dit mooie project. En roept een ieder op dat ook te doen.

Voor meer informatie, en donaties zieDrostemannetje

Voor meer informatie bij Heemschut: Peter Koppen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn