Bericht

herbestemming kantoor Nettenfabriek Apeldoorn

 
nettenfabriek
 
 
Saxion Hogescholen in Apeldoorn gaat een nieuw schoolcomplex bouwen op het fabrieksterrein van de voormalige Nettenfabriek in Apeldoorn. De Nettenfabriek is een der laatste nog bestaande oorspronkelijke historische fabriekscomplexen in Apeldoorn, gelegen naast het spoorwegemplcement. In de fabriek, opgericht door de Duitse fabrikant Zeppelin, werden vroeger netten gefabriceerd voor de visserij-industrie.
De Hogeschool bouwt een nieuw complex naast het voormalige kantoorgebouw van de Nettenfabriek. Ook wordt een een deel van de school gevestigd in het voormalige kantoorgebouw, dat dateert uit ca. 1955. Het ontwerp van de nieuwbouw, gemaakt door IAA-architecten zal worden aangepast aan de Jaren-Vijftigarchitectuur van het kantoorgebouw. 

Van het oude kantoor vormt een buitenmuur straks een zijwand van het atrium dat tussen het kantoor en de nieuwbouw komt.  In de nieuwe vestiging combineert Saxion Hogescholen in 2016 de twee Apeldoornse opleidingen hotel management en security management. Op een eerste schets laat IAA Architecten bubbeltjes in het stucwerk zien die verwijzen naar de feestelijke kant van het hotelmanagement, afgewisseld met spiekgaatjes uit voordeuren als symbool voor de afdeling security.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn