Bericht

Werkgroep Auto-historisch Erfgoed Nederland

ImageOproep: Onder auspiciën van de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) wordt binnenkort een werkgroep ingesteld die zich gaat buigen over het thema ''niet-rijdend autohistorisch erfgoed in Nederland. Het gaat hierbij concreet om garages, parkeergarages, benzinestations, bruggen, viaducten, tunnels, verkeersborden, historisch waardevolle wegen, autogerelateerde buitenreclame(zoals muurreclames) etc. Dus alles wat met de auto te maken heeft en te bestempelen is als onroerend erfgoed. Het blikveld van de nieuwe werkgroep zal beperkt blijven tot de periode 1900-1975. Het doel van de werkgroep is het verkrijgen van een landelijk overzicht van het Nederlandse autohistorische erfgoed. Dit landelijke overzicht kan als basis gaan dienen voor nader onderzoek, adviseringen en publicaties.

De werkgroep in oprichting zoekt leden. Een profielschets van potentiële leden is als volgt:

-heeft belangstelling voor de historische waarde van vrijwel alle aspecten van de automobiele infrastructuur

-is bereid af en toe op pad te gaan om objecten te bekijken en te registreren

-neemt genoegen met hooguit een vergoeding voor reiskosten

-is bereid een paar keer per jaar deel te nemen aan een vergadering

-kan (redelijk) goed mondeling en schriftelijk rapporteren

-beseft dat de werkgroep niet zal kunnen voorkomen dat objecten voortdurend aan dreiging van de slopershamer bloot staan en dat kunnen omgaan met frustraties belangrijk is.

Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden bij: Fons Alemade (tel. 06-48400221)                                                 , mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn