Bericht

Studiedag FIEN over historische kanalen, 28 okt., Lelystad

Herschaalde kopie van Kanaal Buinen-schoonoord

 

Op vrijdag 28 oktober organisieert FIEN in Nieuw Landerfgoedcentrum in Lelystad een studiemiddag over historisch waardevolle kanalen. Aanleiding is de verschijning van het eerste boek over dit onderwerp, getiteld `Nederland-Kanalenland’, dat aan het eind van deze middag wordt gepresenteerd. Een reis langs 12 kanalen, in elke provincie één, die samen het beeld schetsen van de historie, betekenis en belang van kanalen. De publicatie is gebaseerd op de expositie, die auteurs Hans Buiter en Roger Raat in 2011 samenstelden voor de succesvolle World Canals Conference in Groningen. Het bestuur van FIEN nodigt u daarom van harte uit om deel te nemen aan deze studiemiddag.

Het programma ziet er als volgt uit.

13.30 : Inloop, registratie, koffie

14.00 : Opening door dagvoorzitter Erik Nijhof, voorzitter FIEN

14.05 :   Akke de Vries-Oosterveen: de waterfabriek Breda; werken en leven op en langs de Zuid-Willemsvaart 

14.30: Michiel Gerding, historicus: Nieuw leven voor oude Drentse kanalen

14.55 : Marloes Bijlsma, adviseur ruimtelijke ordening en cultuurhistorie Rijkswaterstaat: Kijk op de ruimtelijke kwaliteit van kanalen

15.20 : Pauze

15.50 : Hans Buiter, historicus, werkzaam als verenigingshistoricus bij de ANWB en Roger Raat, geograaf, werkzaam bij de gemeente Moerdijk:

Op reis door Nederland langs twaalf kanalen

16.15: aanbieding eerste exemplaren Nederland-Kanalenland aan Marleen Maarleveld, directuer Stichting Waterrecreatie Nederland en aan Marloes Bijlsma, adviseur Rijkswaterstaat

16.30 : Afsluiting door de dagvoorzitter

Napraten met borrel en mogelijkheid het boek tegen eenmalige korting aan te schaffen bij Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij.

- Aanmelden -

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn