Bericht

Industrieel erfgoed Utrecht op RTV-Utrecht-TV

 

 Documentaire-Gebruikte-Stenen 

In samenwerking met Johan van Kempen van Beeldland, de provincie Utrecht en RTV Utrecht heeft de Stichting Utrechts Industrieel Erfgoed (USINE) de afgelopen maanden een vierdelige documentaire voorbereid onder de naam ''Gebruikte stenen''. Uitgangspunt voor de documentaire is het industrieel verleden van onze provincie en het erfgoed dat daarvan nog in diverse plaatsen te zien is.
De eerste delen zijn klaar en de uitzendingen op RTV Utrecht zijn al snel, de komende weekenden van oktober en de eerste van november
:

Deel 1 - 15 en 16 oktober 2016: Wat de natuur ons geeft.
Grondgebonden industrie en fabrieken van gebruiksproducten van natuurlijke materialen.
Deel 2 - 22 en 23 oktober 2016: Voor het nut van iedereen.
Gebouwen voor nutsvoorzieningen zoals stroom, water, post en telefonie.
Deel 3 - 29 en 30 oktober 2016: De verplaatsende mens. 
Infra-gebonden industrie rondom wegen, spoor en water.
Deel 4 - 5 en 6 november 2016: Hoezo geen maakindustrie?
Utrechtse bedrijven die industriële producten en machines maakten.

De uitzending begint steeds op zaterdagochtend en gaat door tot en met de zondag. Zoals op zaterdag 15 oktober om 8.10 uur met een herhaling op ieder tweede uur, dus 10.10, 12.10 etc. tot zondagnacht.
De informatie op de site van USINE over industrieel erfgoed was een goede basis voor dit programma. In ''Gebruikte Stenen'' is ook veel historisch beeldmateriaal verwerkt.
Interviewster Nadya Sewradj bezoekt een selectie van deze bijzondere gebouwen en bouwwerken met een rijke geschiedenis. Zij spreekt met deskundigen en (oud-) medewerkers die laten zien hoe belangrijk de gebouwen en bedrijven zijn als cultureel erfgoed en wat hun maatschappelijke, sociale functie is geweest. Verschillende plaatsen in de provincie komen aan bod.
Wij wensen u veel kijkplezier, met vriendelijke groet,
Het bestuur van USINE

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn