Bericht

Studiemiddag ''Geschiedenis uitgeverij'' , 10-11-2016

 

Herschaalde kopie van jaarvanhetboek Uitgever Geert van Oirschot

 

2016 is uitgeroepen tot het Jaar van het Boek. In dit kader organiseert de Stichting Bedrijfsgeschiedenis samen met de Nederlandse Boekhistorische Vereniging op donderdag 10 november een studiemiddag over de geschiedenis van de uitgeverij als bedrijfstak.
In deze bedrijfstak is voortdurend een spanning zichtbaar tussen het idealisme van de uitgever, vaak gevoed door de persoonlijke band met ‘zijn’ auteurs, en de vereisten van een commercieel verantwoorde bedrijfsvoering.
Gedurende de middag geven drie biografen/historici korte lezingen over enkele van de meest excentrieke voorbeelden van deze geschiedenissen. Literair criticus Arjen Fortuin komt vertellen over zijn veelgeprezen biografie over de uitgever Geert van Oorschot. Biograaf Koen Hilberdink licht een tip van de sluier op over zijn nieuwste onderzoek naar de uitgever Johan Polak, over wie hij komend jaar een studie publiceert. De historicus Gert-Jan Johannes geeft ons een kijkje in het reilen en zeilen van uitgeverij Boom over de afgelopen 175 jaar.

Exacte tijd en locatie worden nader bekend gemaakt.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn