Bericht

Zat. 7 oktober: Erfgoedmiddag Binckhorst, Den Haag

 
 
image-6465722
 
 
Op 7 oktober organiseert de Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) samen met het Haags Gemeentearchief een erfgoedmiddag bij verffabriek De Vos in de Binckhorst.
In het kader van het I’M Binckfestival 2016 organiseert de SHIE een erfgoedmiddag bij verffabriek De Vos aan de Saturnusstraat 15-17. Hier komen verleden, heden en toekomst op een bijzondere manier bij elkaar. Het programma loopt van 13.00 tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk. Er is thee en koffie met een Binckhorstgebakje van Maison Kelder. Het programma heeft de volgende drie onderdelen.
Website Haagsebedrijventoen.nl Een presentatie van de website, die bestaat uit bedrijfspagina’s met daarop de geschiedenis van een bedrijf (winkel, fabriek, horecaonderneming). Ook is er ruimte voor persoonlijke herinneringen aan een bedrijf. De bezoekers kunnen die zelf op de site plaatsen. Tenslotte zijn er gebouwenpagina's, die geheel gewijd zijn aan het gebouw, de geschiedenis ervan met veel foto's. Op de site vindt u ook groepsfoto’s waarop mensen (personeelsleden, directie) te herkennen zijn. Iedereen kan meehelpen om de foto's te beschrijven. Haagsebedrijventoen.nl is een samenwerkingsproject van de SHIE en het Haags Gemeentearchief.
De Vos Verf Op deze middag hoort u over de geschiedenis van het bedrijf en krijgt u een rondleiding door de fabriek. De Vos Verf is sinds 1905 fabrikant van lakken, muurverven en plamuren voor de professionele schilder. In 2016 is de vierde generatie De Vos actief binnen dit echte familiebedrijf.
Haags Industrieel Erfgoed SHIE is op deze middag ook aanwezig om verhalen op te diepen van bezoekers, die werkzaam zijn geweest in de Haagse industrie en misschien zelfs wel in de Binckhorst. Natuurlijk kunt u ook langs komen met historische voorwerpen die met het industriële verleden van Den Haag te maken hebben. SHIE kan de context toelichten en tevens de kennis van het industriële verleden daarmee weer verder uitbreiden.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn