Bericht

Kuiperij in Zaans Museum

alt

Zaans Museum presenteert nieuwe bezienswaardigheid op de Zaanse Schans


Het Zaans Museum heeft op de Zaanse Schans een hele bijzondere, nieuwe bezienswaardigheid gerealiseerd: De Kuiperij. Hier maken bezoekers een sprong in het verleden en stappen binnen bij de verstilde Kuiperij Tiemstra.


De Kuiperij is een nieuwe presentatie op de ZaanseSchans, gevestigd in de voormalige Schuitemakerij Brouwer. De Kuiperij is afkomstig van vatenhandel S.R. Tiemstra & Zonen uit Oostzaan. Bij zijn overlijden in 1999 liet de laatste kuiper, Jaap Tiemstra, een geheel intactzijnde kuiperij achter.

Het Zaans Museum realiseerde in opdracht van Stichting de Zaanse Schans een museale presentatie van dit bedrijf. In deze kuiperij is niet alleen te zien hoe het ambacht van kuipen in elkaar steekt, maar ook ademt het de geest van de laatste kuiper.

De Kuiperij zal woensdag 1 juni a.s. officieel geopend worden. Vanaf 2 juni a.s. is De Kuiperij open voor publiek.

In de maanden juni, juli en augustus is er een special kortingsactie: iedereen die Kuiper, Tiemstra of Brouwer heet, ontvangt in deze periode 20% korting op de Combikaart, waarmee u zowel het Zaans Museum & Verkade Paviljoen als de nieuwe Kuiperij op de Zaanse Schans bezoekt.

De Kuiperij is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de Provincie Noord-Holland, Gemeente Zaanstad, Stichting de Zaanse Schans en Zaans Museum.

Openingstijden De Kuiperij:dagelijks van 13:00 -17:00 uur, toegang: € 2,00

De Kuiperij is dagelijks van 9:00 – 13:00 uur te boeken voor vergaderarrangementen. Voor meer informative over het huren vandeze bijzondere locatie kunt u terecht op de website van het Zaans Museum: www.zaansmuseum.nl


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn