Bericht

Thematentoonstelling ''In Arnhem gemaakt''

 

in Arnhem gemaakt

 

Thematentoonstelling In Arnhem gemaakt

Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem toont in deze tentoonstelling de industriële geschiedenis van Arnhem en de diversiteit aan industriële bedrijven en maakateliers van de stad en haar omgeving.De tentoonstelling is onderdeel van het grote erfgoedproject ''gemaakt in Gelderland''.

Arnhem

AKZO, KEMA en de ASM: allemaal grote bedrijven die aan veel Arnhemmers werk verschaften. In de thematentoonstelling ‘In Arnhem gemaakt’ komt de industriële geschiedenis van Arnhem aan bod. Daarbij wordt een koppeling gemaakt met wat nu in Arnhem geproduceerd wordt met als focus duurzaamheid, creativiteit, hergebruik en kleinschaligheid.

Keramiek en laken

In de keramiekgalerij in de binnenstraat van Rozet wordt aandacht besteed aan de Arnhemse keramiekindustrie uit het verleden, maar ook aan de keramiekateliers die nu in de stad actief zijn. Ooit had Arnhem een bloeiende lakenindustrie, nu zijn er vele kleine productieateliers die ontwerpen van Arnhemse modeontwerpers uitvoeren. Maar ook grote bedrijven zijn nog steeds actief, zoals Teijin in de Kleefse Waard. Het bedrijf produceert daar hoogwaardige kunstvezels en recyclet er haar TWARON-garens.

www.gemaaktingelderland.nl

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn