Bericht

Tentoonstelling ''Over de brug'', Amsterdam-Noord

 

overdebrug

 foto: Oneindig Noord-Holland

Kent u het voormalige badhuisje, eigendom van Stadsherstel Amsterdam, in Amsterdam Noord? Mocht u dit monument, inmiddels genaamd Museum Amsterdam Noord nog niet hebben bewonderd, dan is dit het moment. Tot en met 24 mei 2015 is daar namelijk de tentoonstelling  ‘Over de brug’ te zien met een  historisch overzicht van  de belangrijkste ontwerpen van een brug over het IJ. Een actueel onderwerp over de verbinding met Amsterdam Noord. Bezoek de tentoonstelling en bewonder het oude badhuis.

Ondanks tientallen plannen ligt er nog steeds geen brug van het centrum naar Noord. Fietsers en voetgangers kunnen het IJ uitsluitend met veerponten oversteken. Amsterdam is daarmee een van de weinige steden in de wereld zonder brug over haar ‘stadsrivier’. De brug over het IJ is daarom waarschijnlijk de meest ‘gedroomde’ ter wereld. De laatste jaren neemt  het aantal  passagiers van het pont toe. In het voormalige badhuis in de wijk Vogeldorp is sinds 2009 het Museum Amsterdam Noord gevestigd. De tentoonstelling ‘Over de brug’ geeft een historisch overzicht met de belangrijkste ontwerpen van een brug over het IJ.

Tentoonstelling 'Over de brug' Tijdens de tentoonstelling kunt u drie actuele brugontwerpen bekijken. Daarnaast is het mogelijk om zelf een schets te maken van een ontwerp voor een brug. Ook worden er twee lezingen georganiseerd waarin de brug centraal staat:

Vrijdagavond 3 april vanaf 20.00 uur brengen verschillende dichters een selectie van poëzie waarin een brug een belangrijke rol speelt. Dichter Thomas Möhlmann onthult deze avond een gedicht die wordt toegevoegd aan de tentoonstelling. Donderdag 30 april kunnen de bewoners van Amsterdam Noord vragen stellen en discussiëren over de brug.

Openingstijden Museum Amsterdam Noord Het museum is geopend op donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 24 mei 2015.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn