Bericht

Open Huis watertoren Den Bosch

Watertoren s-Hertogenbosch open dag op 12 april 2014

12 april open huis Watertoren ‘s-Hertogenbosch

18 maart 2014 - Op 12 april 2014 is de Watertoren van Den Bosch tussen 13.00 en 16.00 uur geopend voor ondernemers die op zoek zijn naar een markante kantoor- of horecalocatie. Alle verdiepingen bieden een fenomenaal uitzicht op de Sint-Janskathedraal. De eerste huurder heeft zich inmiddels al aangediend: in mei van dit jaar neemt Brens Advocaten zijn intrek in de tweede verdieping. BOEi, een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van erfgoed, heeft de toren gerestaureerd. Met een nieuw trappenhuis, extra vensters en een gloednieuwe lift, kan de watertoren nu echt aan een nieuw leven beginnen.

Open Huis

Op 12 april is de watertoren tussen 13.00 en 16.00 uur te bezichtigen, inclusief de waterbassins en het dakterras. Op vijfde verdieping is, in samenwerking met La Folie Antiek in Den Bosch, een kantoor ingericht en een barretje geplaatst. Om 13.00 vindt een feestelijk moment plaats om de komst van de eerste huurder Brens Advocaten te vieren. Bezoekers kunnen zich ter plekke melden, of van tevoren een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verhuurbrochure ligt voor u klaar.

Verdiepingen te huur

De watertoren is erg geschikt voor huurders als het advocatenkantoor; kleinschalige, dienstverlenende organisaties, die zich willen onderscheiden van de massa, zich thuis voelen in een industrieel monument van hoge kwaliteit, en graag dichtbij de Bossche binnenstad willen zitten. Er kan overigens ook een horecagelegenheid in een deel van de toren komen. De beschikbare ruimtes op de verschillende verdiepingen variëren van 84 tot 141 m2. De 9-persoonslift gaat tot aan de waterreservoirs bovenin de toren. Spectaculair is het laatste deel van het trappenhuis dat dwars door de stalen reservoirs loopt naar het dakterras. Ook deze ruimtes zijn te huur.

Eerherstel voor de watertoren

Het eerherstel van de watertoren betekent veel voor de verfraaiing van dit deel van het stadscentrum van ’s-Hertogenbosch. Rondom de watertoren wordt nog veel groen aangelegd en er komt nette bestrating met parkeerplaatsen. Als letterlijk hoogtepunt zijn in het voorjaar van 2013, dankzij het televisieprogramma Max Monumentaal, de pinakels bovenop de hoeken van de toren, naar oorspronkelijk model, teruggebracht.

Rol BOEi en samenwerkende partijen

De watertoren van den Bosch stamt uit 1885, meet 13x13 meter en is 33 meter hoog. Na jaren van leegstand en een brand in 2011 hebben de gemeente, de provincie en BOEi de handen ineengeslagen om verder verval van de toren tegen te gaan. BOEi werd eigenaar en startte onmiddellijk met restauratiewerken. De herbestemming van de Watertoren wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de BankGiro Loterij, de Provincie Noord-Brabant en de gemeente 's-Hertogenbosch.

Voor meer info: www.boei.nl

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn