Bericht

Roermond: fotoexpositie Urban Industrial Exploring

 
 
 
urbanexploriing
 
 
 
Kees de Jong uit Horn en Rein Reuter uit Weert zijn als moderne ontdekkingsreizigers op zoek naar de restanten van een industrieel verleden. Vaak zijn ze op weg naar verlaten dorpen, cokesfabrieken, kolenmijnen, fabrieksterreinen, kloosters, gevangenissen, gebouwen, scholen, spoorwegstations, moderne ruïnes etc.. 
Soms in eigen land, maar ook over de grens.Wat ze vinden bij verlaten gebouwen en industrieel erfgoed leggen ze vast op foto’s. Voordat het is gesloopt! 
Samen met hun belevenissen worden de foto’s gepubliceerd op de website: www.uxplorer.eu
In de locatie Roermond is een expositie ingericht met hun beelden van de vorige eeuw. 
Van 9 november tot en met 31 december zijn de foto’s, objecten en beeldkronieken te bewonderen tijdens de openingsuren van Basisbibliotheek Roermond Neerstraat 11.
 
Lezing “Urban Exploring”
 

 
Rein Reuter en Kees de Jong vertellen op zondag 24 november van 14.00-15.30 uur in Basisbibliotheek bibliorura, locatie Roermond, wat hen ertoe aanzet om een expositie te houden, hun tochten te maken en de reisverhalen vast te leggen. 
Ontdekkingstochten naar verlaten dorpen, cokesfabrieken, kolenmijnen, fabrieksterreinen, kloosters, gevangenissen, gebouwen, scholen, spoorwegstations, moderne ruïnes etc. Datgene wat bijna volledig in de tijd is verdwenen wordt vastgelegd. De ontdekkingstochten leiden ook naar (industrieel) erfgoed en zelfs in bedrijf zijnde industrieën! Dikwijls is de toegang verboden. 
Verboden omdat het privé domein is, of dat de gebouwen in een deplorabele staat verkeren. Binnendringen is niet zonder risico en op eigen risico. Ze behandelen alles met grote zorg en respect en laten geen sporen achter dan hun voetstappen. Ze schieten plaatjes en maken praatjes.
Voor deze lezing dient u zich aan te melden. Dit kan in een van beide locaties van onze bibliotheek, via het aanmeldingsformulier op onze website www.bibliorura.nl of telefonisch 0475 519000. De entreeprijs bedraagt € 3,00 p.p., incl. één consumptie in de pauze.
 
Met vriendelijke groet,
Kees de Jong / Rein Reuter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn