Bericht

Expositie tapijtmuseum Genemuiden

alt

 

Met de expositie 'Op zolders en in skuurn' sluit het Tapijtmuseum in Genemuiden het zeer succesvolle jubileumjaar af. De bijgaande foto van de oude Staalweg is een onderdeel van de expositie en geeft een beeld van de geschiedenis van de vloerbedekkingindustrie in Genemuiden.

Voor de oudere lezers is deze foto zeker een herinnering uit de vorige eeuw en voor de jongeren een beeld dat de geschiedenis doet leven: de wegen rondom Genemuiden werden kleurrijk versierd door de bossen kokosgarens die gedroogd werden op hekwerken.

'Op zolders en in skuurn' wordt geopend op vrijdag 20 april 2012 in het Tapijtmuseum. Voor deze opening zijn de families van de grondleggers van de tapijtindustrie uitgenodigd. Zij hebben heel veel beeldmateriaal en andere gegevens aangeleverd voor de tentoonstelling waardoor ook een uitgebreid archief aangelegd kan worden. 

Tijdens de expositie is de korte documentaire 'De biezenmatterij te Genemuiden' te zien, gemaakt door Albert de Leeuw. In prachtige oude filmbeelden wordt het gehele proces van biezenoogsten tot en met het maken van biezenmatten verteld. Ook het schilderij gemaakt door de twaalf prijswinnaars van de kleurwedstrijd van het jubilerende Tapijtmuseum, heeft een plaats gekregen in de tentoonstelling.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn