Bericht

Actueel

Nieuwbouw woontoren op badhuis Hengelo dichterbij

 

Woontoren badhuis Hengelo

 

Er komt een woontoren van 32 meter bovenop het monumentale badhuis aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Hengelo heeft vanavond met het plan van projectontwikkelaar Aard van Alsté ingestemd. Als alles meezit, kan de bouw nog dit jaar beginnen.

BurgerBelangen, Lokaal Hengelo, ChristenUnie, GroenLinks en één lid van de SP stemden tegen.

Het badhuis is in 1932 gebouwd, maar de laatste tientallen jaren is het gebouw niet meer in gebruik en daardoor sterk in verval geraakt. Het monument wordt opgeknapt en gaat dienen als onderste bouwlaag van de woontoren, waarin uiteindelijk een kleine 30 appartementen worden gemaakt.

Ook de naastgelegen Dr. Ariënsschool, ook een gebouw dat de laatste jaren behoorlijk verpauperd is, wordt door de projectontwikkelaar opgeknapt. Ook daar worden appartementen in gemaakt.  e discussie over het badhuis sleept zich al jaren voort. Plannen om het gebouw om te bouwen tot een modern badhuis of een kantorencomplex, het bleek allemaal niet haalbaar. Daardoor dreigde de slopershamer. Heemschut Overijssel heeft zich ingezet voor restauratie en herbestemming van het badhuis in de oorspronkelijke staat.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn