Bericht

Actueel

Kijkdag 14-12 voormalige leerfabriek KVL, Oisterwijk

 

Herschaalde kopie van Oisterwijk KVL 10

 

Op zondag 14 december wordt een Open Dag georganiseerd bij het fabriekscomplex van de voormalige Koninklijke Verenigde Lederfabriek in Oisterwijk. Op deze ''Kijkdag'' kan  iedereen komen kijken hoe de status is van KVL en wat er de komende tijd nog allemaal staat te gebeuren. Bijna alle monumentale gebouwen zijn deze dag open en er is van alles in te zien en te beleven.  Het uitgestrekte gebouwencomplex van de KVL zal de komende jaren gefaseerd worden herbestemd. Als eerste bedrijfsgebouw is het voormalige Ledermagazijn nu gereed, met als nieuwe betsemming lofts.

Bezoekers kunnen een rondwandeling maken over het terrein en de gebouwen van  binnen bezichtigen. Het Ledermagazijn en het voormalige kantoorgebouw behoren tot de  bedrijfsgebouwen, waarin de eerste bedrijven al in aan het werk zijn, waaronder de nieuwe winkel van Robèrt van Beckhoven. In het gerestaureerde ketelhuis is de prachtige oude

stoommachine te bezichtigen, die door een groot aantal vrijwilligers is gerestaureerd. Het ligt in de bedoeling de machine in de toekomst op perslucht weer te laten draaien. Verder kan de bezoeker oude bedrijfsfilms over de KVL bekijken, de expositie ''KVL-leermomenten, en is er de mogelijkheid  informatie te ontvangen over de woonplannen ''KVL West en de Lakfabriek''.

Wat deze dag helemaal bijzonder maakt, is dat vanuit KVL bijna alle bedrijven meedoen.

De Kijkdag is van 12:00 tot 15:00.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn