Bericht

Actueel

Autonië, over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit

 

 Herschaalde kopie van binck productions

 

 

Het programma op zaterdag 1 november van Autonië #4 in Den Haag belooft weer een interessante dag op te leveren, die het publiek een blik in de toekomst van mobiliteit en de stad geeft. Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) en Hans Venhuizen tonen i.h.k.v. het project Autonië, over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit inspirerende ideeën die het verouderde bedrijventerrein de Haagse Binckhorst presenteren als een paradijs voor nieuwe mobiliteit.
Kunstenaar Melle Smets heeft een plan ontwikkeld: het Binck Mobiliteitscentrum waar alle huidige werkplaatsen van de Binckhorst aan elkaar gekoppeld zijn zodat er een flexibele assemblage fabriek ontstaat die zowat alles kan maken op wielen! Architecten en denkers Ernie Mellegers, Henk Jan Imhoff & Ivo Jeukens (Rotterdamse Academie van Bouwkunst) geven uitleg bij hun toekomstvisie: de MAYA megastructure. Een verzamelplek voor diverse mobiliteitsfuncties zoals reparaties, opleidingen en leisure. Studio Makkink & Bey ziet de Binckhorst als testgebied waar bijvoorbeeld het afval-sorteerbedrijf zich ontwikkelt als tankstation dat autobrandstof uit huisafval of autobanden levert.
Het publiek en ondernemers uit de Binckhorst gaan in gesprek over de haalbaarheid dan wel wenselijkheid van de verschillende ideeën.

Naast presentaties & publieke discussie vindt er ook een kleinschalige, vintage kofferbakmarkt plaats. Trashlab laat zien hoe je zelf een autootje bouwt uit afgedankte voorwerpen zoals oude CD’s. Victor de Vries en multimedia kunstenaar Sander Veenhof nemen je mee in de wereld van Augmented Reality (AR) en laten toepassingen zien van een zelfgebouwde Oculus Rift bril.

Locatie: Autoschadebedrijf Spoelstra, Komeetweg 5 – 7 | Binckhorst Den Haag Datum: Zaterdag 1 november Programma: 12.00 – 18.00u toegang: gratis

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn